Egészség-gazdaságtani Diákkör (HEC)

Az Egészség-gazdaságtani Diákkör (angol nevén Health Economics Circle, HEC) a Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi Karának Egészségügyi Közgazdaságtan Tanszék hallgatói társszervezeteként alakult 2009 őszén. A diákkörünk célja az egészségügyi közgazdaságtan iránt érdeklődő hallgatók összefogása és a kutatóközpont munkájába való integrálása, ezáltal lehetőséget adni számukra a szakmában való komolyabb elmélyülésre.

A gyakorlatban lehetőséget nyújtunk a különböző kutatásokba való bekapcsolódásra, közgazdasági elemzési munkákban való részvételre, szakmai konferenciák, előadások szervezésére és természetesen az ezekben való részvételre is. A kutatási területek széles körűek: betegségteher vizsgálatok, életminőség és költségek, költség-hatékonysági elemzések, modellezés, epidemiológia, szűrővizsgálatok, egészségügyi szolgáltatások igénybevétele, a gondozás megfelelősége, egészségügyi technológiaelemzés, preferenciavizsgálatok.

Az Egészség-gazdaságtani Diákkör azért alakult meg, hogy az egészségügyi közgazdaságtan iránt aktívan érdeklődő hallgatókat összefogja és bevonja a szakmai közéletbe és kutatásokba, valamint lehetőséget adjon arra, hogy diplomájuk megszerzése után se szakadjanak ki a szakmai közegből, hanem aktív részesei maradjanak annak.

Diákkörünk nem állít felvételit a belépni szándékozók elé. Várunk minden olyan, szakmai tevékenységére igényes hallgatót, aki komolyan érdeklődik az egészség-gazdaságtan iránt, és elég elkötelezettséget, elhivatottságot érez magában, hogy csatlakozzon hozzánk és részt vegyen kutatásainkban, programjainkon.

 

Elérhetőség:

E 113-as szoba

hec.corvinus@gmail.com

A Diákkör Facebook oldala


Vezetőség (2016/17-es tanév):

Török Nóra Éva: elnök
Hausenblasz Gertrúd: operatív alelnök
Kozma Luca Kata: tudományos alelnök


Az Egészség-gazdaságtani Diákkör elnökségi tagjai 2009-2016

Tanév Elnök Operatív alelnök Tudományos alelnök Titkár
2009/101. félév Gulácsi L. Ádám Kovács Eszter Puy Kristóf
2009/102. félév Hunyadi Edit Mikudina Boglárka Puy Kristóf
2010/11 Hevér Noémi Pálfi Alíz Balogh Orsolya Szalma-Baksi László
2011/12 Mikudina Boglárka Pálfi Alíz Timár Petra Benkó Marcell, Tóth Katalin
2012/13 Tóth Katalin Rencz Fanni Kirschner Kata Kurucz Kitti, Strbák Bálint
2013/14 Rencz Fanni Tóth Bence Ferenc Strbák Bálint Mórocza Andrea
2014/15 Varga Anita Natália Mórocza Andrea, Sziklai Orsolya Beretzky Zsuzsanna
2015/16 Papp-Surányi Vivien Hausenblasz Gertrúd Beretzky Zsuzsanna


Cikk a diákkörről